The Shamans Journey

Animal Essence Info

Verkrijg Nieuwe Perspectieven met Animal Essences

De Animal Essences worden door ons gecreëerd door middel van een sjamanistisch proces dat geen enkele schade toebrengt aan enig dier. Het proces gebruikt geen fysieke dieren, levend of dood, maar werkt samen met de spirituele essentie van het dier.

De lijst van beschikbare Animal Essences vind je hier…

De Animal Essences
De Animal Essences verschaffen een subtiele, maar tegelijkertijd krachtige manier om nieuwe perspectieven te verkrijgen. Wanneer je werkt met een Animal Essence breng je een manier van denken in jezelf die het perspectief van het dier integreert. Dat betekent niet dat je fysiek in een uil of een beer verandert of de persoonlijkheid van het dier aanneemt. Het betekent dat het spirituele perspectief van het dier tot je beschikking staat. Het verandert niet je persoonlijkheid, maar maakt het mogelijk om de situatie te zien vanuit een nieuw, minder eenzijdig, perspectief. Het is dan jouw keuze om daarvan gebruik te maken of niet.

Hoe je in de wereld staat, wordt gedefinieerd door je manier van denken. Omdat de animal essence een nieuw perspectief geeft, kunnen daardoor ook fysieke veranderingen optreden. Bijvoorbeeld, ‘moed en innerlijk weten’ is de essentie van muis. Je zult merken dat na het gebruik van de muis essence jouw moed en innerlijk weten sterker zijn. Je zult ook merken dat je meer rechtop staat, want dat is het fysieke effect van moed.

Het gebruik van de Essences is een sjamanistische manier van werken. Echter, sjamanisme is erg veranderd met het begin van het nieuwe millennium. Vroeger dirigeerde de sjamaan de energie van dieren volgens zijn eigen perspectief van wat nodig was. De sjamaan werkt in deze tijd in een partnerschap met het dier volgens hun gezamenlijke perspectief. Deze methode erkent ‘de eenheid en gelijkwaardigheid in alle dingen’. Deze verandering geeft een indrukwekkende manier om nieuwe mogelijkheden te zien. Het geeft iedereen de mogelijkheid een sjamaan te zijn op voorwaarde dat je onbevooroordeeld bent en de ‘eenheid in alle dingen’ respecteert.
Als met iedere nieuwe sjamanistische manier van werken is het belangrijk drie dingen in het oog te houden bij het werken met de Animal Essences. Om te beginnen, de energieën zijn beschikbaar voor iedereen die ermee wil werken, onbevangen, zonder vooroordelen over welke eigenschappen een dier en zijn spirituele essentie, hoort te hebben. Ten tweede, het partnerschap dat je aangaat met het dier is absoluut gelijkwaardig. Tenslotte, de werking van de Essence neemt toe naarmate je het dier meer respecteert.
De Animal Essences werken veilig en snel. Vaak kunnen anderen direct een verandering bij je zien optreden. Maar omdat de Animal Essences op een natuurlijke wijze in je manier van denken worden opgenomen, kan het zijn dat je zelf het verschil pas ziet wanneer je terugkijkt op de situatie.

Klik hier voor de lijst van de beschikbare Animal Essences…

Het Gebruik van de Animal Essences

De Animal Essences kunnen op vier verschillende wijzen worden gebruikt.

1 Als een helper wanneer je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld, panda in tijden van ongerustheid, of beer wanneer je de tuin moet omspitten, meerkat wanneer het tijd is om aan te pakken, enz.
2 Verwerf een nieuw perspectief door een serie Animal Essences te nemen. Bijvoorbeeld, eland, walvis, jachtluipaard en meerkat om een beslissing te nemen en te beginnen met naar de oplossing toe te werken.
3 Verander een patroon door een serie Animal Essences te nemen voor langere tijd. Bijvoorbeeld, wanneer je de Animal Essences voor het nemen van beslissingen (volgende bladzijde) neemt voor 21 dagen, dan geeft dat een veel meer permanent effect dan een enkele dosis.
4 In het algemeen zijn er twee manieren om met de Animal Essences te werken. Een enkele dosis die resulteert in een onmiddellijke, maar niet permanente, verandering van perspectief. Een aantal doses over een langere periode genomen, kunnen een verandering in je denkpatroon teweeg brengen. De laatste kan door je eigen vrije keuze permanent worden.


De belangrijke dingen om te onthouden bij het gebruiken van Animal Essences zijn:

Wees onbevooroordeeld. Om een nieuw perspectief te verwerven moet er iets veranderen. De spirituele essentie van het dier is vaak anders dan de eigenschappen die het dier volgens jou moet hebben.
Respecteer de energieën. Laat de wijsheid van de animal essences met je samenwerken.
Wanneer je met de Animal Essences werkt, gebruik dan de affirmatie die op het etiket staat. Hierdoor nemen de kracht en bruikbaarheid van de energieën enorm toe.


Werken met de Animal Essences
Voor een enkele dosis neem je twee of drie druppels in onder je tong. Dit kun je zo vaak herhalen als je wilt, echter, meer dan twee of drie doses per dag zijn meestal onnodig. Wanneer je de dosis inneemt, is het belangrijk dat je de korte affirmatie gebruikt die op het etiket en achter op deze folder staat. Dit helpt enorm in het teweeg brengen van de verandering in perspectief. Bijvoorbeeld, wanneer je panda neemt voor kalmte, zeg dan: “Ik ben kalm in partnerschap met panda.” Het is goed om een moment te nemen om het effect van de animal essence te laten bezinken. Het resultaat is onmiddellijk en je wilt gereed zijn om direct van het nieuwe perspectief gebruik te maken. Wanneer je walvis essence neemt voor begrip, dan moet je gereed zijn om te begrijpen. Dat betekent dat je een open en bewuste houding aanneemt.
Het kan niet genoeg benadrukt worden dat het belangrijk is om onbevooroordeeld te zijn. De spirituele essentie van het dier is vaak behoorlijk verschillend dan hun fysieke verschijning of gedrag. Een vooropgezette mening blokkeert een nieuw perspectief.

Vaak kan een meer betekenisvol resultaat worden behaald door het nemen van een serie Animal Essences. Bijvoorbeeld, wanneer je geïrriteerd bent en je wilt begrijpen, dan zul je eerst rustig moeten worden. Dit kun je bereiken door eerst panda essence te nemen en dan walvis. De panda geeft je een kalmer perspectief dat je opent voor het begrip van walvis. Nadat je het kalmerende effect van panda opmerkt, neem je walvis. Meestal duurt dit ongeveer vijf minuten, maar wanneer de kalmte niet min of meer onmiddellijk intreedt, neem dan opnieuw panda voordat je verder gaat.

Hier vind je de lijst van de beschikbare Animal Essences

Animal Essences Series
Voor een langduriger resultaat of een transformatie, kan een serie doses gebruikt worden. Bijvoorbeeld, wanneer je opnieuw wilt gaan werken aan een project dat je een poosje hebt laten liggen, dan kun je de volgende serie gebruiken:

Panda voor kalmte voordat je opnieuw met het project begint.
Zwarte beer om je de kracht te geven verder te gaan.
Das om je de volharding te geven om door te gaan.
Otter om je te helpen het project tot een goed einde te brengen.

Wees je bewust van het volledige effect van de eerste dosis voordat je met de volgende Animal Essence verder gaat. Soms is het nodig om een dosis te herhalen om het effect van de Animal Essence volledig tot je door te laten dringen. De tijd die nodig is tussen de Animal Essences in kan variëren van vijf minuten tot een dag. Echter, wacht met het nemen van de volgende Animal Essence tenminste drie minuten of tot je het resultaat voelt van de vorige. Ga gerust je gang en creëer een serie die het beste werkt voor jou. De Animal Essences zijn geheel veilig dus vergissingen zijn uitgesloten.

Hier zijn een aantal bruikbare Animal Essence series.
Chaos Aanpakken:

Panda voor kalmte.
Hert voor geloof in jezelf.
Schildpad voor geduld.

Neem Beslissingen:

Eekhoorn voor nieuwe ideeën.
Jachtluipaard voor besluitvaardigheid.
Walvis voor begrip.

Standvastigheid:

Muis voor moed of beer voor kracht.
Meerkat om te beginnen.
Das voor volharding of otter om het af te maken.

Obstakels overwinnen:

Eland voor zelfvertrouwen.
Zwarte beer voor kracht.
Das voor volharding.

Vergeet niet om lang genoeg te pauzeren na iedere Animal Essence om het perspectief te absorberen. Respecteer de energieën; zeg de affirmatie en wees onbevooroordeeld.


Werken in Groepen
Twee of meer personen kunnen naar hetzelfde doel toewerken. De volgende serie werkt goed om tot overeenstemming te komen, gesteld dat iedereen bereid is om de serie doses te nemen:

Eekhoorn om eenieder te openen voor nieuwe ideeën.
Eland om eenieder vertrouwen te geven in het resultaat of hert voor geloof in zichzelf.
Jachtluipaard voor besluitvaardigheid of schildpad voor geduld.

Als je wilt kun je Animal Essence één en twee omdraaien. In principe kun je de bovenstaande serie in iedere mogelijke volgorde nemen en tot een productief resultaat komen!
We hopen dat dit je veel ideeën geeft voor hoe je Animal Essences kunt gebruiken. Stel gerust zelf je eigen serie samen. Iedereen is uniek en kan op een eigen manier voordeel hebben van de uitgebreide perspectieven die de Animal Essences je geven.